top of page
  • Poza scriitoruluiDr. Stefania Mezdrea

Medicamente pentru dureri de dinți

Iată 4 lucruri și medicamente utile de ținut în casă când ai dureri dentare:


1. Periuța și pasta de dinți este esențial a se utiliza zilnic, mai ales seara împreună cu ața interdentară și dușul bucal cu apă de gură, (de preferat cea transparentă pentru menținerea dinților albi) te ajută să îndepărtezi toate acele reziduri care rămân între dinți și de la care ulterior apar durerile dentare cele mai neplăcute.

Cu dinți curați, rămâi sănătos.

Pasta de dinți pentru sensibilitate dentinară este binecunoscuta Sensodyne Rapid Relief sau orice altă pastă de dinți pentru dinți foarte sensibili care conține nitrat de potasiu. Un gel gingival pentru afte, ulcerații sau inflamații ale gingiei. Exemplu : Gengigel, Parodium, Elugel sau Alovex.


2. Un antiiflamator la care nu ești alergic precum: Ibuprofen, Paracetamol sau Ketonal Duo te vor ajuta atunci cand ai dureri de dinți.

Consultă-te cu dentistul înainte de a lua orice medicament pentru durere dinți!

3. Un antibiotic Augmentin dacă nu ești alergic la amoxicilină, acid clavulanic, penicilină sau alte componente adiacente. Augmentinul este un antibiotic care omoară bacterii, nu virusuri. Dacă ai avut vreodată vreo reacție alergică sau hipersensibilitate la orice antibiotic, nu lua Augmentin.


Pentru personele alergice la amoxicilină, ampicilină, penicilină se recomandă Clindamicina (Clindamycin sau Klacid) sau Eritromicina. Antibioticele se iau cu rețetă, de aceea consultă dentistul anterior.


4. Un ciment provizoriu pentru plombe sau cimentat coroane. Dentek sau Dentemp pe care le poți comanda online. Pe OLX a găsit un pacient de al meu, i-am explicat cum să procedeze și a reușit.


Vom avea nevoie de încă puțin calm și răbdare pănă vom putea ajunge la dentist.

Cu gânduri bune și fără dureri de dinți,

Dr. Stefania Mezdrea

Comments


bottom of page