top of page

Cum alegi un medic stomatolog bun

Lucrez in domeniul stomatologic national si international de peste 22 ani si eu ca si d-voastra, am nevoie sa aleg medici profesionisti pentru sanatatea orala si generala si sper ca prin experienta mea sa te ajut sa faci alegerile potrivite.

In primul rand este util sa stii ca medicina stomatologica cuprinde mai multe specializari si fiecare medic stomatolog exceleaza mai bine la una sau mai multe dintre acestea.

De exemplu : ortodontul este specializat in alinierea dintilor, endodontul este specializat in tratamentele radacinilor dentare, proteticianul in tratamentele care cuprind coroane dentare si proteze, pedodontul in tratamentele dentare pentru copii, parodontologul se ocupa de gingiile d-voastra iar medicul stomatolog generalist realizeaza un pic din fiecare sau doar o parte dintre acestea, in functie de predilectie si talent.

De obicei cand avem o problema dentara, fie solicitam o recomandare de medic stomatolog, din partea unei cunostinte, prieteni sau familie, sau cautam in media/ internet un specialist care sa ne rezolve problema.

Indiferent de metoda prin care iti alegi medicul stomatolog este important sa te informezi atent inainte.

Acest lucru inseamna sa vezi daca are un site, o pagina de socializare in care isi expune munca cu transparenta. Sa-i citesti biografia, sa vezi de cati ani activeaza in domeniu, ce specializari a realizat, ce recun