top of page
  • Poza scriitoruluiDr. Stefania Mezdrea

Cum alegi un medic stomatolog bun

Lucrez in domeniul stomatologic national si international de peste 22 ani si eu ca si d-voastra, am nevoie sa aleg medici profesionisti pentru sanatatea orala si generala si sper ca prin experienta mea sa te ajut sa faci alegerile potrivite.

In primul rand este util sa stii ca medicina stomatologica cuprinde mai multe specializari si fiecare medic stomatolog exceleaza mai bine la una sau mai multe dintre acestea.

De exemplu : ortodontul este specializat in alinierea dintilor, endodontul este specializat in tratamentele radacinilor dentare, proteticianul in tratamentele care cuprind coroane dentare si proteze, pedodontul in tratamentele dentare pentru copii, parodontologul se ocupa de gingiile d-voastra iar medicul stomatolog generalist realizeaza un pic din fiecare sau doar o parte dintre acestea, in functie de predilectie si talent.

De obicei cand avem o problema dentara, fie solicitam o recomandare de medic stomatolog, din partea unei cunostinte, prieteni sau familie, sau cautam in media/ internet un specialist care sa ne rezolve problema.

Indiferent de metoda prin care iti alegi medicul stomatolog este important sa te informezi atent inainte.

Acest lucru inseamna sa vezi daca are un site, o pagina de socializare in care isi expune munca cu transparenta. Sa-i citesti biografia, sa vezi de cati ani activeaza in domeniu, ce specializari a realizat, ce recunoasteri sau aprecieri are din partea pacientilor, sa vezi cat mai multe cazuri inainte si dupa tratamentele realizate, sa vezi ce valori are. Te intereseaza sa lucreze minim invaziv? Este un medic atent la detalii? Este un medic care te educa si te ajuta sa previi? Este updatat cu noile tehnici si materialele utile exercitarii profesiei? Are suficient timp si rabdare sa te asculte si sa te consilieze pentru sanatatea ta? Este un medic care iti inspira incredere ?

Sau este un medic nepregatit suficient, un medic radical in gandire, un medic care urmareste prea mult trendurile, care nu este suficient de atent la consecintele pe termen lung? Este un medic care prioritizeaza profitul in detrimentul sanatatii ?

Acestea sunt intrebarile pe care trebuie sa ti le adresezi, cand iti doresti un medic stomatolog cu adevarat profesionist.

Intrebarile pe care le-am mentionat in acest articol, eu personal mi le adresez ori de cate ori este necesar sa gasesc un medic bun din orice specialitate si pot sa te asigur ca daca iti raspunzi sincer la ele, nu vei da gres in rezolvarea situatiilor legate de sanatatea ta orala si generala.




Zambeste cu Incredere,

Dr. Stefania Mezdrea

bottom of page