Cum sa alegi un medic bun, fie ca este dentist sau are o alta specialitate

Datorita existentei multor platforme de socializare care incorporeaza si partea de publicitate si marketing, devine din ce in ce mai greu sa alegem medicul potrivit.

Televiziunea, de asemenea, pare a fi un factor determinant in a alege medicul, de care ai putea avea nevoie, in special pentru generatiile cu varste peste 40 ani.

Recomandarile prin propria experienta si transmisa mai departe, din punctul meu de vedere ramane una dintre cele mai utilizate in Romania.

Totusi, indiferent de metoda prin care iti alegi medicul este important sa te documentezi inainte.


Acest lucru inseamna sa vezi daca are un site, o pagina de socializare in care isi expune munca cu transparenta. Sa-i citesti biografia, sa vezi de cand activeaza in domeniu, ce specializari a realizat, ce recunoasteri sau aprecieri are din partea pacientilor, sa vezi cat mai multe cazuri de inainte si dupa tratamentele realizate, sa vezi ce valori are. Lucreaza minim invaziv? Este un medic atent la detalii? Este un medic care te educa si te ajuta sa previi? Este updatat cu noile tehnici si materialele utile exercitarii profesiei? Are suficient timp si rabdare sa te asculte si sa te consilieze? Este un medic care iti inspira incredere ?

Sau este un medic radical in gandire, un medic care urmareste prea mult trendurile. Pare dezinteresat de consecitele pe termen lung? Este un medic care prioritizeaza profitul si incasari foarte mari?

Acestea sunt intrebarile pe care trebuie sa ti le pui cand iti doresti un medic cu adevarat profesionist.

Pentru ca lucrez in domeniu medical national si international de peste 22 ani si pentru ca si eu am nevoie sa imi aleg medici profesionisti pentru propriile nevoi, m-am gandit sa-ti scriu acest articol pentru a te ajuta in a face alegerile portivite pentru tine. Intrebarile pe care le-am mentionat in acest articol, eu mi le pun in permanenta cand selectez un medic si pot sa te asigur ca daca iti raspunzi sincer la ele, nu vei da gres in rezolvarea situatiilor legate de sanatate.


PS. Nu confunda parerea unui creator digital, blogger, sau persoana care nu este din domeniu medical cand vine vorba de ce este bine sau nu pentru sanatatea ta.

Adreseaza-te specialistilor, medicilor cu expertiza si experienta si va fi bine!


Zambeste cu Incredere,

Dr. Stefania Mezdrea