top of page
  • Poza scriitoruluiDr. Stefania Mezdrea

Cum să menții dinții albi după ce bei cafea

Ce trebuie să știi dacă îți place cafeaua dar totuși dorești să ai dinții albi?


Dacă obișnuiesti să bei cafea, cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să bei apă imediat după acesta. Știu că adori aroma gustului de cafea și că nu îți place prea mult ideea, însă este singura soluție pe care o știu momentan, pentru a îndepărta pelicula formată de cofeină, de pe smalțul dinților.


Periajul dinților cu pasta de albire, îl poți face la 30 de minute distanță după ce ai băut cafeaua deoarece ph-ul salivar scade, devine acid și demineralizează smalțul.

Cafeaua si alimentele colorate nu te impiedică să ai dinții albi, dacă știi cum să ai grijă de ei
Cafeaua si alimentele colorate nu te impiedică să ai dinții albi, dacă știi cum să ai grijă de ei

Acest lucru se întâmplă în general când consumi sau bei alimente, de aceea îți recomand să aștepți cele 30 de minute ( timpul necesar ph-ului neutru ) pentru a nu agresa smalțul sau a-l sensibiliza.


Dacă ți-ai albit recent dinții și totuși nu reziști parfumului de cafea, încearcă în primele 24-48h după albire să bei cafeaua cu paiul, să te clătești cu apă ulterior și să te speli cu pastă de albire după 30 de minute. Pentru a menține dinții albi poți bea mereu cu paiul orice lichid intens colorat.


Un refresh de albire dentară fie acasă sau în cabinet sau un airflow la dentistul tău preferat te ajută să îți menții dinții impecabili.


Acasă poți utiliza benzi de albire sau gutiere personalizate cu gel însă trebuie să ții cont de indicațiile dentistului tău și să nu abuzezi de folosirea acestora.


Fie că ți-ai albit dinții sau nu, aceste indicații îți pot fi de folos pentru menținerea dinților mai albi și mai curați.


Cu zâmbet,

Dr. Stefania Mezdrea.

bottom of page