top of page
  • Poza scriitoruluiDr. Stefania Mezdrea

Diferența dintre restaurare dentară și fațetă dentară

Este important să înțelegi care sunt diferențele pentru a alege constient metoda cu care rezonezi mai mult sau care este mai accesibilă pentru tine.


Restaurarea dentară constă în curățarea suprafeței dentare și stratificarea de material compozit fără a șlefui dinții.


Fațeta dentară constă în șlefuirea dinților ( procedeu ireversibil ) și lipirea unei foițe din ceramică pe suprafața exterioară a dinților.

Orice alegere faci vine la pachet cu avantaje și dezavantaje.


Avantajul cel mai mare al restaurărilor dentare este că poți să-ți îmbunătățești aspectul rapid, chiar și într-o ședință, fără să deteriorezi dinții, la costuri rezonabile.


Un alt avantaj foarte important este că restaurarea dentară nu doare și se poate realiza atât la copii cât și la adulți. Procedura de restaurare dentară este o procedură pur cosmetică, de aceea te vei simți relaxat ca la salon.


Dezavantajul este că la dinții foarte închiși la culoare, la dinți strâmbi sau deteriorați în proporție mare, restaurarile dentare necesită întreținere și cosmetizare mai frecventă. Uneori materialul de restaurare se poate impregna sau păta de la diverse alimente însă oricand se poate recurăța.


Fațeta din ceramică Emax de exemplu are dezavantajul că șlefuiești dinții însă nu prezintă risc de a se păta, durabilitatea fiind mai îndelungată. Fațetele dentare sunt realizate împreună cu laboratorul de tehnica dentară.


Costurile fațetelor din ceramică sunt mai mari comparativ cu restaurările dentare realizate direct în cabinet. Ședințele pentru realizarea fațetelor dentare necesită mai multă răbdare. Uneori după șlefuire dinții pot fi sensibili și poți avea un oarecare disconfort.


Așadar poți să îți imbunătățești aspectul cu fațete dentare sau restaurări dentare. Depinde de tine cât poți să investești în zâmbetul tău și cât de mult dorești să prelungești viața dinților tăi naturali.


Cu zâmbete naturale,

Dr. Stefania Mezdrea

bottom of page